HelloHello,
I’m sort of the human form of Garfield, at least that is what my dad calls me every time he makes his o so delicious lasagna. Because, just like Garfield I could probably eat the entire thing by myself haha. It’s just an amazing recipe and therefore I’m sharing it with the rest of the world. I hope that this recipe gives you as much joy as it gives me and my family!
HelloHello,
Ik ben een soort van menselijke vorm van Garfield, tenminste zo noemt me vader me wanneer hij zijn o zo geweldige lasagne maakt. Want, net zoals Garfield kan ik waarschijnlijik de hele schaal leeg eten haha. Het is een fantastisch recept en daarom deel ik het met de rest van de wereld. Ik hoop dat dit recept je net zoveel blijdschap geeft als dat het mij en mijn familie geeft.
Ingredients for 1 lasagna that feeds 4-6 people:
- fresh lasagna sheets, 1-2 packages of 250 grams.
- 500 grams of minced meat that is 50% beef and 50% pork or for a vegetarian alternative you can use 500 grams of mushrooms in slices
- 500 grams of mixed veggies, we buy a pre-cut mix that consist out of zuchinni, onion, paprika, leaks and carrots.
- 700 ML of passata.
- splash of red wine.
- 1 tablespoon of dried oregano.
- 1-2 teaspoons of garlic powder (based on your preference!)
- 1 teaspoon of dried basil.
- 1 teaspoon of dried rosemary.
- 300 grams grated cheese
Optional: 100 grams of grated Parmesan cheese, if chosen to make our own bechamel sauce.
Ingrediënten voor 1 lasagne voor 4-6 personen:
- verse lasagnebladen, 1-2 pakjes van 250 gram.
- 500 gram of half om half gehakt of voor een vegetarische alternatief gebruik 500 gram champignons die in plakjes zijn gesneden.
- 500 gram gemixde groenten, wij gebruiken een voorgesneden mix die bestaat uit courgette, paprika, ui, prei en wortels.
- 700 ML passata.
- scheutje rode wijn.
- 1 eetlepel gedroogde oregano.
- 1-2 theelepels knoflookpoeder ( wat jij lekkerder vindt!)
- 1 theelepel gedroogde basilicum.
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn.
- 300 gram geraspte kaas
Eventueel: 100 grams geraspte parmezaanse kaas, als je ervoor kiest omzelf een bechamelsau te maken.
Method
Heat up 2 table spoons of olive oil in a big pan. Then put in the veggies and saute them, when they slightly start to brown add in the minced meat or mushrooms. After approximately 5 minutes put in the passata and the splash of red wine. My dad wanted to mention that this is also the time to poor yourself a glass of red wine if you hadn’t already. Then add the dried herbs and garlic powder. If you feel the need you can always add more herbs and/or garlic powder. Also add salt and pepper to taste. The passata can make the sauce taste a bit sour, if so put in some honey until you are happy with the taste. Let the sauce simmer for around 10 minutes and then put it off the heat.
Warm 2 eetlepels aan olijfolie op in een grote (hapjes)pan. Doe hier de groenten in en bak ze totdat ze lichtelijjk bruin worden en doe er dan het gehakt of champignons bij. Na ongeveer 5 minuten mag hier de passata bij en een scheut rode wijn. Mijn vader wil even vermeldden dat dit een goed moment is om een glas wijn voor jezelf in te schenken! Als je dat nog niet had gedaan haha. Daarna mogen de gedroogde kruiden en knoflookpoeder bij de saus gedaan worden. Indien nodig kan je altijd nog wat extra kruiden of knoflookpoeder toevoegen. Voeg ook zout en pepper toe naar eigen smaak. Als de saus een beetje zuur word door de passata kan je er honing bij doen tot je blij ben met de saus. Laat de saus nog ongeveer 10 minuten op het vuur staan.
Layering & Baking the Lasagna
Bak de lasagne op 200 graden Celsius voor 40 minuten of totdat de kaas erop een mooi goudbruine kleur heeft.
Before serving add some extra love!❤️ That is how my dad makes his amazing lasagna! If you like the recipe, please let me know so I can pass it on to my dad. This lasagna is definitely my FAV dish ever! What is your favorite dish/recipe?
Voor dat je de lasagne serveert moet er nog wat extra liefde bij! ❤️ Dat is hoe mijn vader zijn geweldige lasagne maakt! Als je het recept leuk vindt, laat het me dan ween zodat ik het mijn vader kan vertellen en dus ook weer kan blij maken. Deze lasagne is zeker weten mijn FAVO gerecht. Wat is jouw favoriete gerecht/recept?
Love Life,
Maxime